Saturday, January 28, 2012

BUTTON COMEL .. :D

Assalamualaikum ..

lama kan mira tak tanya korang sihat ke tak . harap sihat semuanya yea . hehe .. emm , myra nak cite yang hari ni mira hepi sangat . nak tau kenapa? hehe , sebabnya myra dapat button hello kitty . actually , myra daa lama cari . tapi tak jumpa . ehh , sape yang bagi button tu ? adik laki myra yang bagi laa , dia tau akak dia ni minat sangat dengan hello kitty . so , dia beli untuk myra 2 button . baiknya dia kan .. hehehe . 

nie laa benda kiut miut tuu ..




warna n merah kelabu je adik bagi . yang lain tuu myra beli sendiri .

Friday, January 27, 2012

1 Group 10 Suara


Assalamualaikum semua.. :)
syukur alhamdulillah , akhirnya esaimen group Pancake yang diberikan oleh kak mas berjaya disiapkan . nie semua hasil daripada kerjasama yang tidak terhingga ahli-ahli group ni . baru pertama kali bekerjasama buat aktiviti melalui perbincangan di alam maya . tak mudah kan nak buat macam tu ? hehehe . tapi , dengan adanya aktiviti macam ni , kami semua semakin mengenali antara satu sama lain . myra hepi sangat bila dapat ahli-ahli yang sporting . semua kreatif . macam-macam cadangan yang diorang bagi sampai tak tahu nak pilih yang mana . design yang menarik sangat ! untuk kak muna , una , farah , lyeen , memey , syikin , ruby , riqa , yana , amirah .. myra harap korang akan sentiasa bersama group pancake .. ^^ 

kami juga sepakat memilih tagline yang dicreate oleh Siti Noorhusna . simple dan menarik .
" SEMANIS PANCAKE SEMANIS SENYUMAN KITA SEMUA "

logo dan banner kami telah dihasilkan oleh Farah Izzaty
nie laa hasilnya..



kreatif kan ? hehe : ))

matlamat nie hasil daripada Myra sendiri

kat bawah nie punn matlamat jugak . diedit oleh farah..  sajer myra suka nak upload sebab cantik <3

moto pancake juga telah cipta oleh Myra bercampur idea kak Muna Munie . 
then , logo nie telah didesignkan oleh Farah Izzaty ..

lagu group ? tak besh laa kan bila sesebuah group tuu wujud tapi takder lagu rasmi . so , dengan kelebihan yang myra ada , tercipta laa lagu Group Pancake .. hehe ; )

kejap ! kejap ! sebelum dengar korang stop dulu yea lagu kat blog myra ni .. sory , suara myra memang perlahan .. hehe , test banyak kali tak kuat-kuat jugak .. lagipun tape laa kan .. suara tuu aurat bagi perempuan .. 


video
abaikan muka tuuu .. mira cover ,, malulaa sebab nie first time nyanyi kena record.. semuanya demi GF .. hehe. kalau tengok camera , komfem suara tak terkeluar .. alamatnya , lingkup pulak lagu tu .. hehe~

lirik lagu : ......

untuk semua yang nak tengok video intro sahabat pancake jemput ke --> PANCAKE yea .. kak mas , abang afiq ,, dan untuk semua GF .. myra mintak maaf sekali lagi sebab tak dapat upload video ni .. hampir 3 jam lebih myra tunggu upload ni tapi tak masuk punn . tak tau kenapa .. :'(

so, tunggu ape lagi , cepatt terjah video tu . comfem korang semua takkan boring punya . :D

dannn , akhir sekali luangkanlah untuk membaca secebis seloka special dari myra untuk admin GF and Pancake's Group~ : )

Salam sejahtera to everybody ,
Seloka ini saya saji ,
Kalau ada yang tak puas hati ,
Hope no body will get angry .

Dengan teliti saya mengubah ,
Untuk mencoret sebuah kisah ,
Dari GENG fiQ'Ra saya persembah ,
Group Pancake punya telatah .

Opps ! nak kenalkan dulu mereka ini ,
Admin GF yang baik hati ,
Gelagat mereka kadang-kadang mencuit hati ,
Kak Mas dan Abg Afiq menampilkan diri .

Putih gebu si anak dara ,
Manis senyuman setiap masa ,
Kekadang itu kecoh , kekadang itu baik juga ,
Tak lain tak bukan Husnalah orangnya .

Berkaca mata ramah orangnya ,
Tinggi sekali nilai bahasa ,
Muna Munie diberi nama ,
kakak sulung Pancake penyayang orangnya .

Dari Dorayaki datangnya dia ,
Amirah Syafiqah itulah orangnya ,
Tercari-cari group sedia ada ,
Maklumlam , baru dibubarkan group lamanya .

Riqa dan Ruby ayu sekali ,
Mana pergi berdua tentu sekali ,
Kalau dipuji kembang berkali-kali ,
Senyum hingga nampak gusi .

Setiap waktu asyik study ,
Straight A+ idaman hati ,
Harapan keluarga ingin dipenuhi ,
Itulah dia Tengku Asyikin .

Kami respect gadis ini ,
Budak kreatif  dalam group kami ,
Orang cantik manis sekali ,
Farah Izzaty nama diberi .

Orangnya comel molek sekali ,
Tangannya juga agak berseni ,
Tertanya siapakah gerangan ini ,
Rupa-rupanya Yanalah nama diberi .

Sangat tinggi nampak orangnya ,
Marleenah diberi nama ,
Cik Lyeen pula nama samarannya ,
Terlalu lemah lembut budi orangnya .

Asyik menghilang tak tentu masa ,
Memey Cekenotlah orangnya ,
Dia kata " kak , ada problem laa " ,
Itulah ayat semanis orangnya .

Asyik berceloteh sana sini ,
Diri pulak bila lagi ,
Okeh , mai sini nak perkenalkan diri ,
Miera Akmalina empunya diri .

Tamatlah sudah menyingkap rahsia ,
Harapkan semua indah belaka ,
Andai ada bermasam muka ,
Paksalah diri senyumlah semula .

Mohon maaf hati ke hati ,
Sampai sini bicara kami ,
Seloka ini sekadar menghiburkan hati ,
Harap hampa tak ligan lepas ni .

Akhir kata penutup bicara ,
Saya sayang korang semua ,
Kenangan kita jangan dilupa ,
Tetap bersama kemana sahaja .

Saturday, January 21, 2012

^_^ GROUP PANCAKE ^_^

Assalamualaikum semua

entry ni berkaitan dengan GF a.k.a GENG fiQ'Ra . yang myra join dekat facebook . paling meriah gila-gila . hehe . admin GF pecahkan kepada group untuk aktiviti . yang besnya semua nama makanan untuk group tuhh . sedap-sedap kot . hehe.. myra agak terkejut sikit sebab kak mas lantik myra jadi ketua untuk GROUP PANCAKE . hehe , apa-apa pun thanks ye kak mas sebab bagi kepercayaan untuk jadi leader . : D

jom nak perkenalkan sorang-sorang ahli group ni



ketua

ahli pancake 

tagline dan logo kami masih dalam perbincangan : D








Saturday, January 14, 2012

Pelik Tapi Tetap Comel

Assalamualaikum .. >.<

kita ke aktiviti ke 8 pulak 
dalam GENG fiQ'Ra : D
jom baca !




nak kena listkan kePELIKan dan keCOMELan ??
hmm, ada ker ,, heheh
comel tuu laa yang malu nak cite
kang macam orang ferasann pulaks !
hahaha ^-^
okies , daa jumpa punn apa yang ada dalam diri myra
korang baca satu persatu tau !
jangan skip yea .

10 perkara pelik
1. tak makan udang , jagung , segala sayur , ketam . myra alihkan ke tepi . hehehe

2. tak minum kopi , susu . if nak bancuh milo , myra akan bancuh dengan gula . pelik kan ?

3. myra tak pakai kasut if nak bawak keta . susah sebab bila pakai kasut rasa macam licin je .

4. myra tak akan sandar bila bawak keta . hehehe . tu semua sebab myra tak nampak laa apa yang ada kat depan or cermin pandang belakang . 

5. takut sangat dengan kucing , haiwan lain . form 2 , myra pernah nangis sebab budak clas usik letak ulat kat atas meja . malu bila ingat balik .form 5 pulak tyme bio kena bedah katak . myra tak buat pun . tengok pun tak . hehe . memang pelik betoi laa . haha

6. tak suka pakai handbag . if nak kuar jalan jalan , myra akan guna sling bag .

7. handphone tak penah ada kat tangan . rasa macam tak guna sangat . korang caya tak myra bley guna rm3 untuk sebulan . heheh . 

8. bila nak baca paper myra akan start dari belakang . nak baca pasal sukan dulu . hehe , lain dari yang lain . macam bukak buku jawi pulak . 

9. terlupa yang myra pakai spek sampai mandi pun tak bukak spek . 

10. suka kira kira . sebab tuu laa bley hafal no fon, ic family n kawan kawan . addmath dan math pun jadi subjek yang diminati . : ))

10 perkara comel 
1. minat warna pink . lembut je kan warna tu membuatkan terasa comel . hehe

2. minat sangat dengan hello kitty . rasa cute macam hello kitty . perasan jap .

3. senyum yang comel . kan sedekah . : )

4. suka main dengan baby . nak pegang , dukung . cumei sangat kan .

5. suka pakai baju kurung dan blause labuh . nampak sopan kan ..

6. kawan selalu panggil budak kecik . malu bila kena panggil macam tuu .

7. berat yang ringan . huhu . tau tak myra daa umur 19 tapi berat 38 kg jer . hehe . malu nak cakap bila orang tanya .

8. pakai spek . rasa macam orang pandai kan . heheh . teserlah keCOMELan yang tak diiktiraf tu . haha

9. ada skuter ego . kecik dan comel . tapi tak ego tau . korang jangan silap . : D

10. memiliki mata bulat . *kawan myra yang cakap . hehe

siap jugak entry ni kan
pikir punya pikir apa yang pelik dan comel tuu
hehehhe
so , myra nak tunjuk bukti yang myra daa like and folo .









Cute Lens Lover blog







Friday, January 6, 2012

Dunia 2011 & 2012

Assalamualaikum..

myra lambat join untuk aktiviti ke-7 . ni semua sebab busy dengan sekolah . heheh , so takmau buang masa lagi . nanti tak sempat nak join . :)

sebelum buat tugasan myra kena letak dulu blogger card . kejap , baru nak gam kuat kuat .


perbezaan ??

2011
- tyme snap pic jarang pakai spek
- muka budak budak kan ? haha
tak terlibat dengan exam umum

2012
- pakai spek
- muka matured 
- kena hadapi exam penting , pic nie baru balik tuisyen semalam

sebelum ni myra tak pi tuisyen punn , tapi masuk form 6 kena ambil jugak.
heheh , sebab tak faham sangat subjek makroekonomi . mikro best . 
tu je kot . 
kbaii , assalamualaikum ..