Friday, January 27, 2012

1 Group 10 Suara


Assalamualaikum semua.. :)
syukur alhamdulillah , akhirnya esaimen group Pancake yang diberikan oleh kak mas berjaya disiapkan . nie semua hasil daripada kerjasama yang tidak terhingga ahli-ahli group ni . baru pertama kali bekerjasama buat aktiviti melalui perbincangan di alam maya . tak mudah kan nak buat macam tu ? hehehe . tapi , dengan adanya aktiviti macam ni , kami semua semakin mengenali antara satu sama lain . myra hepi sangat bila dapat ahli-ahli yang sporting . semua kreatif . macam-macam cadangan yang diorang bagi sampai tak tahu nak pilih yang mana . design yang menarik sangat ! untuk kak muna , una , farah , lyeen , memey , syikin , ruby , riqa , yana , amirah .. myra harap korang akan sentiasa bersama group pancake .. ^^ 

kami juga sepakat memilih tagline yang dicreate oleh Siti Noorhusna . simple dan menarik .
" SEMANIS PANCAKE SEMANIS SENYUMAN KITA SEMUA "

logo dan banner kami telah dihasilkan oleh Farah Izzaty
nie laa hasilnya..



kreatif kan ? hehe : ))

matlamat nie hasil daripada Myra sendiri

kat bawah nie punn matlamat jugak . diedit oleh farah..  sajer myra suka nak upload sebab cantik <3

moto pancake juga telah cipta oleh Myra bercampur idea kak Muna Munie . 
then , logo nie telah didesignkan oleh Farah Izzaty ..

lagu group ? tak besh laa kan bila sesebuah group tuu wujud tapi takder lagu rasmi . so , dengan kelebihan yang myra ada , tercipta laa lagu Group Pancake .. hehe ; )

kejap ! kejap ! sebelum dengar korang stop dulu yea lagu kat blog myra ni .. sory , suara myra memang perlahan .. hehe , test banyak kali tak kuat-kuat jugak .. lagipun tape laa kan .. suara tuu aurat bagi perempuan .. 



abaikan muka tuuu .. mira cover ,, malulaa sebab nie first time nyanyi kena record.. semuanya demi GF .. hehe. kalau tengok camera , komfem suara tak terkeluar .. alamatnya , lingkup pulak lagu tu .. hehe~

lirik lagu : ......

untuk semua yang nak tengok video intro sahabat pancake jemput ke --> PANCAKE yea .. kak mas , abang afiq ,, dan untuk semua GF .. myra mintak maaf sekali lagi sebab tak dapat upload video ni .. hampir 3 jam lebih myra tunggu upload ni tapi tak masuk punn . tak tau kenapa .. :'(

so, tunggu ape lagi , cepatt terjah video tu . comfem korang semua takkan boring punya . :D

dannn , akhir sekali luangkanlah untuk membaca secebis seloka special dari myra untuk admin GF and Pancake's Group~ : )

Salam sejahtera to everybody ,
Seloka ini saya saji ,
Kalau ada yang tak puas hati ,
Hope no body will get angry .

Dengan teliti saya mengubah ,
Untuk mencoret sebuah kisah ,
Dari GENG fiQ'Ra saya persembah ,
Group Pancake punya telatah .

Opps ! nak kenalkan dulu mereka ini ,
Admin GF yang baik hati ,
Gelagat mereka kadang-kadang mencuit hati ,
Kak Mas dan Abg Afiq menampilkan diri .

Putih gebu si anak dara ,
Manis senyuman setiap masa ,
Kekadang itu kecoh , kekadang itu baik juga ,
Tak lain tak bukan Husnalah orangnya .

Berkaca mata ramah orangnya ,
Tinggi sekali nilai bahasa ,
Muna Munie diberi nama ,
kakak sulung Pancake penyayang orangnya .

Dari Dorayaki datangnya dia ,
Amirah Syafiqah itulah orangnya ,
Tercari-cari group sedia ada ,
Maklumlam , baru dibubarkan group lamanya .

Riqa dan Ruby ayu sekali ,
Mana pergi berdua tentu sekali ,
Kalau dipuji kembang berkali-kali ,
Senyum hingga nampak gusi .

Setiap waktu asyik study ,
Straight A+ idaman hati ,
Harapan keluarga ingin dipenuhi ,
Itulah dia Tengku Asyikin .

Kami respect gadis ini ,
Budak kreatif  dalam group kami ,
Orang cantik manis sekali ,
Farah Izzaty nama diberi .

Orangnya comel molek sekali ,
Tangannya juga agak berseni ,
Tertanya siapakah gerangan ini ,
Rupa-rupanya Yanalah nama diberi .

Sangat tinggi nampak orangnya ,
Marleenah diberi nama ,
Cik Lyeen pula nama samarannya ,
Terlalu lemah lembut budi orangnya .

Asyik menghilang tak tentu masa ,
Memey Cekenotlah orangnya ,
Dia kata " kak , ada problem laa " ,
Itulah ayat semanis orangnya .

Asyik berceloteh sana sini ,
Diri pulak bila lagi ,
Okeh , mai sini nak perkenalkan diri ,
Miera Akmalina empunya diri .

Tamatlah sudah menyingkap rahsia ,
Harapkan semua indah belaka ,
Andai ada bermasam muka ,
Paksalah diri senyumlah semula .

Mohon maaf hati ke hati ,
Sampai sini bicara kami ,
Seloka ini sekadar menghiburkan hati ,
Harap hampa tak ligan lepas ni .

Akhir kata penutup bicara ,
Saya sayang korang semua ,
Kenangan kita jangan dilupa ,
Tetap bersama kemana sahaja .

18 comments:

Original CikTeddy said...

wah..kemain.huhu gudluck!

anamizu kaito said...

wahhhh!!! terbaeklahh group pancake!!!!! :)





luv,
cik ana-cuppieS :)

En. Muncit said...

korang ni semua kreatif la ..heee !
good luck ye pancakes !

Pendamba Mawar said...

alhamdulillah siap.. leader apam polkadot melawat.hahaha

semoga jalinan persahabatan yang terbina akan kekal selamanya

Miera Akmalina said...

@Original CikTeddy :
heheh. thanks . :)

@anamizu kaito :
kak ana ,kerjasama dari semua .. hehe ..group akak punn terbaik jugak tau ! best , :D

@En. Muncit :
tq abg HR , gud luck jgk ea cuppies !

@Pendamba Mawar :
Insya'Allah ,, amin.. sabar menanti group apam polkadot .. heheh

AmirahSyafiqah ♥ said...

wa.. pandai nye nyanyi... sedup suara :) good2

fieha said...

semua berusaha keras..terbaikla semua..semoga berjaya ye :)

fatin adawiah said...

wah so nice..sy from geng apam polkadot..^^

Putry said...

terbaik!!!

natasyapink said...

gud luck ye pancake.. =)

Una said...

caiyaaa la k.miera ^.^ best la dgr akk nyanyi , ade nada SHY2 cat gitu ~ and una ske bce pantun akk uww ... best laaa :)

Miera Akmalina said...

@AmirahSyafiqah ♥ :
akak xpndai mana pun laa dik , besa je .. hehe ><

@fieha :
betul betul . pe2 pun thanks ye . :)

@fatin adawiah :
hehe , goo luck apam polkadot ~ XD

@Putry :
thanks akak , group akak pun terbaik lorh .. :D

@natasyapink :
tq tasya .. :)

@Una :
ade ke best? akak nynyi besa je laa .. malu teramat ni haa .. huhu.. ehh , una.. yg tuu seloka laa . pntun lain skit .. rjin nt akak try cipta .. tengs sbb una suka ..

Kamil Kahar said...

gudluck ye...hehe...pandai berseloka la group pancake nie...

Nisa Greennnpanda said...

wah..miera nyanyi la, ngehehehehe... XP

all the best ye, group pancake~!! ^_^

Miss Nadya said...

video jer xdapat tengok..:(

wah...pandainye buat seloka..:)

nice..:)

gud luck..

fiQ'Ra said...

comelnya suara miera.. hihi.. dan sangat nice seloka itu.. ehhh ada nama akak lah.. hihi.. tahniah group pancake ;)



admin,
GF

Miera Akmalina said...

@Kamil Kahar :
xde laa pandai mna punn . hehe . simple je tuu :D

@Nisa Greennnpanda :
tq kak nisa :) gud luck jgk group ice cream !

@Miss Nadya :
nak senyum je . hmm, seloka tu besa je laa kak nad . gud luck ye group pizza :))

@fiQ'Ra :
ehh , xde comel mna punn suara miera , biasa je laa kak mas ., opps , seloka ? saje nak jgk cri idea utk ltak nama kak mas .hehe:)) thanks akak~

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk ni tetiba rasa nak pancake..hiih..

nak satu..


dr cheescake..