Wednesday, December 21, 2011

Story Aku & Lagu

Assalamualaikum w.b.t
hye peeps! kita jumpa lagi . :) tapi kali ni dalam xtvt yang ke 5 sudaa , memang aktiff kan group GF nih . kak mas pulak sentiasa cari sponsor untuk bagi memeriahkan lagi GF . so , sekarang ni  myra nak join lagi aktiviti ke5 yang diberi tajuk " Story Aku & Lagu " . agakformalkan? hehex . okeh , korang teruskan membaca yer ! ehh , kejap kejap , myra terlupa nak letak banner and blogger card . pentingkan benda tuhh , kalo takk nanti admin ingatkan budakk mana laa yang join aktiviti nii ..




--> berikan 1 sahaja lagu yang memberi maksud yang mendalam dalam hidup ..

actually , dalam hidup myra banyak sangat lagu yang memberi makna . yelaa , setiap lagu tuu tak sama kan maksudnya . kadang kala , setiap bait bait perkataan tuu mesti berkaitan jugak dengan seseorang . tapi untuk kali ni myra akan bagi jugak satu lagu . tajuk lagu tuu ialah IKTIRAF .



Wahai Tuhan, ku tak layak ke surgaMu
Namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu
Ampunkan dosaku, terimalah taubatku
Sesungguhnya Engkaulah pengampun dosa-dosa besar

Ilahi lastu lil firdausi ahlaa
Wa laa aqwa 'alaa naaril jahiimi
Fahabli taubataw waghfir dzunuubi
Fa innaka ghofirudz dzam bil 'adhiimi

Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmatMu ampunkan daku oh Tuhanku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut, kami harap kepadaMu
Suburkanlah cinta kami kepadaMu

Kamilah hamba yang mengharap belas dariMu

nasyid ni selalu jadi pilihan myra . kadang kadang kalau boring mesti myra akan mainkan nasyid ni . korang tau kenapa myra pilih yang ni ? tyme myra standard two myra ada kelas arab . ustaz mengajar tu ada jugak  bukak nasyid nii .. first tyme bila dengar tuu mula laa myra menangis . myra ingat lagi tyme tuu laa kengkawan myra sama sama menangis . syahdu sangat bila dengar nasyid ni . tambah tambah pulak myra ni mudah sangat mengalirkan air mata . sensitif . lagu ni akan mengingatkan myra saat bersama kawan kawan seperjuangan dulu . sama sama menghayati setiap patah perkataan tuu . bila daa sampai tak tahan sangat uztas stop sekejap nasyid ni .. biarkan kesedihan tuu berlalu seketika . mesti kan ada yang fikir darjah dua daa buley menghayati ke ? benda ni bergantung pada diri masing masing . daa kelebihan yang sememangnya begitu . 

nasyid ni banyak juga menyedarkan diri myra . bila difikir fikir balik banyak dosa yang telah dilakukan . myra juga manusia biasa , tak lepas dari melakukan kesilapan . nobody is pecfect . tapi , setiap orang yang melakukan kesilapan tidak akan mengulangkan lagi kan . so , myra pegang kata kata ni . " BELAJAR DARI KESILAPAN , PENGALAMAN ADALAH GURU YANG PALING BAIK " . sometimes , bila dengar je nasyid ni .. terasa betapa kerdilnya diriku ini . dosa yang dilakukan tuu kadang kala tanpa disedari . lagu ni juga membuatkan kita berfikir sejenak .. sesungguhnya lagu ni memberikan maksud yang bermakna sekali . myra rasa nie jer yang dapat myra luahkan . menangis juga bila kena buat entry nii .. semoga entry ni tidak menyakiti hati semua  ..

tengs yea korang sebab sudi membaca
Assalamualaikum ...

36 comments:

Cheek Eyka said...

ika pon suke lagu nie...
teringat at arwah atok..T.T

Miera Akmalina said...

@Cheek Eyka

sedih bila dngar lagu ni .. :'(

emy zulaiha said...

gud luck dear :)

Miera Akmalina said...

@emy zulaiha

tengs dear ..

Halimaton Saadiah Ngah Latip said...

sedih,nice entry.

zahidahwahid said...

lagu glamour time sekolah....rindunya dengan zaman sekolah...

kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

Joel Leslie said...

nice entry :)

http://joel-leslie.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

miss secret98 said...

suka lagu ni

PutryAin said...

putry suka sangat lagu nie.. :)

mimie_za said...

jom join
http://ceritaladiespurple.blogspot.com/2011/12/sapa-nak-topup-rm5-dari-nur.html

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

nice entry . sedih bace

Akihiro Aihara said...

syahdu lagunya ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nasyid ini indah~

Miera Akmalina said...

@Halimaton Saadiah Ngah Latip

heheh , tq ..

Miera Akmalina said...

@zahidahwahid

smmgnya zaman sekolah adalah zman yg pnuh dgn kngan terindah . hargailah zaman tuu oke ,,

Miera Akmalina said...

@Joel Leslie

tengs adik .. entry adik pun best . akak daa bw .. :)

Miera Akmalina said...

@miss secret98

tengs !

Miera Akmalina said...

@PutryAin

tq !

Miera Akmalina said...

@Sharifah Salwa Mohd Jafri

akak pun sdih bila ingat balik .. if bley ptarkan masa nk sgt laluinya kembali ..

Miera Akmalina said...

@Akihiro Aihara

btul tuu..

Miera Akmalina said...

@nuyui a.k.a miss YUI

myra sokong akak .. :)

DiDiE eLa said...

balas kunjungan..nice entry..sedih bace..huhu

buzz_ziela said...

lgu nasyid sdap n sedih..
suka2 :D

Miera Akmalina said...

@DiDiE eLa

tengs sudi sggah sini,, :)

Miera Akmalina said...

a'ah , btoi tuu .. myra pn suka sgt dgar ..

anamizu kaito said...

hai myra.. cik ana pon suke lagu ni.. mmg otomatik dtg keinsafan tiap kali dgr lagu ni :)

http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu-geng-fiqra.html



luv,
cik ana

nurmujahidah said...

muja pun salu dengar lagu ni,, terharu sangat.

Hanifatin Abdullah said...

teringat dosa bila lagu iktiraf nih
http://sesucihatibersih93.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

Miera Akmalina said...

@anamizu kaito

btui tuu . lagu ni best sangat..

Miera Akmalina said...

@nurmujahidah

a'ah , syahdu je bila dengar .

Miera Akmalina said...

@ Hanifatin Abdullah

:) dapat menginsafkan kita .

wan niahix said...

lame dah x dengar lagu nasyid nie... hehe... ^_^

fiQ'Ra said...

iktiraf..gud luck syg ;)

admin,
GF ♥

Qaseh Puteri said...

1 keinsafan bila dga lgu ni.. gud luck ok..

Miera Akmalina said...

@wan niahix

hehe

Miera Akmalina said...

@fiQ'Ra

tengs kak mas . :)